Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A jó pap

 

Az embereket a hitük élteti. Ez még így elég közhelyesen hangzik, de ha mélyebben ásunk bele a közhelytengerbe, akkor tulajdonképpen ez az egyetlen olyan igazság, amivel tudunk is kezdeni valamit. Sőt, az embereket valójában a biztonságba és a jövőbe vetett hitük élteti.

 

Hogy mi a sok, a kevés, az elég, a majdnem, az egyszer fent, az egyszer lent, azt mindenkinek a saját értékrendje dönti el. Az ember lehet elégedett és boldog százezer forinttal, és lehet boldogtalan is ugyanezzel az összeggel. Lehet valaki sikeres ember a szakmunkájával, míg más egy balfék a diplomájával. Az élet tehát nem más, mint az elért eredményeinknek az értékelése. És aki semmilyen eredményt nem tud értékelni, az megkeseredett és boldogtalan ember lesz. 

 

Én is így voltam egészen a tanulmányaim befejezéséig. Stabil, boldog és biztonságos életet élhettem, amit javarészt az ősöknek köszönhettem, mintsem a saját leleményességemnek. Aztán amikor kikerültem a nagybetűs életbe ez a teher - ami még csak nem is szintlépés, hanem szintentartás - egyszerre a nyakamba szakadt. Miután tudatosult bennem, hogy eredeti szakmám fabatkát sem ér, elkezdtem különböző tanfolyamokba és szakmákba talicskázni a megtakarított pénzemet. Tulajdonképpen az elmúlt két évben, amint a munkaerőpiacon töltöttem többet fejlődtem és képeztem magam, mint az egyetem 4 évében összesen. Pedig mennyi szakmát le lehet tenni 4 év alatt! Egy szó mint száz, hogy holtig-e abban nem vagyok egészen biztos, de hogy mocskosul sokáig kell tanulni, az egyszer fix, és csak remélhetjük, hogy a sok tanulásnak előbb vagy utóbb eredményei is lesznek. Vagy ahogy egy kocsmában hallottam egyszer; jó pap is holtig tanul, aztán mégis hülyén hal meg.

 

Jó éjt!

0 Tovább

A kezdet fia

 

Na tessék, eddig tartott a nagy szünet. Pedig én tényleg akartam, be akartam fejezni az írást! Aztán jönnek csőstül a gondolatok meg az események, majd mindig eszembe jut, hogy de megírnám a sztorit. Persze ehelyett csak dünnyög az ember magában, meg a barátait zaklatja a sok hülyeséggel. Szóval újra írok, de ezúttal másképp.

 

Ez a blog kicsit személyesebb lesz, egyszerűbb, ritkábban lesznek rajta cikkek. Viszont elkanyarodunk a klasszikus anyázástól valami magasabbra szánt gondolatok felé, ami remélem, hogy lesz olyan népszerű mint az eddigi munkáim. 

 

A blog címe sejtet némi deprivált életérzést, ami valamelyest jogos is. Régen hétszilvafás nemesnek hívták az elszegényedett nemeseket. Némiképp én is így érzem magam, már idestova lassan két éve. Felülnék megint a magas lóra, amikor még voltam valaki, amikor még volt hová tartozni, de egyelőre még nem jött el ez az idő, szóval maradok én is hétszilvafás mind anyagilag, mind erkölcsileg. Talán egyedül intellektuálisan nem, de erről majd egy következő posztban. 

 

Szóval élvezzétek a blogom, amíg van!

 

Gy

 

0 Tovább

7szilva

blogavatar

Az író egykor szebb időket élt ember, aki helyét keresi a nagyvilágban. Nyitottsága miatt fényt derít a csalásokra és átverésekre, így a kisemberek felemelkedését szolgálja.

Utolsó kommentek